lunes, 15 de marzo de 2010

CCOO PRESENTA ALS GRUPS PARLAMENTARIS EN ELS CORTS LES SEVES PROPOSTES D'ESMENES A LA LLEI DE RÈGIM LOCAL

El sindicat trasllada als portaveus dels grups les seves propostes d'esmenes a la norma, doncs el projecte de llei no ha estat remès als òrgans consultius en els quals participen els agents socials.

El projecte de Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana, aprovat pel Consell i remès a les Corts Valencianes, no ha estat remès al Consell Econòmic i Social (CES), òrgan consultiu en el qual participen la patronal i els sindicats CCOO i UGT. Aquesta decisió és una vulneració de la norma per la qual es crea el CES, ja que aquest òrgan ha de ser consultat en la normativa d'interès social perquè emita un informe al respecte per a le seua presa en consideració prèviament a la seua tramitació com projecte de llei en Les Corts. El Consell tampoc ha complert l'acord aconseguit en el PAVACE de consultar els avantprojectes relatius a l'Administració Local. CCOO considera que aquesta actuació constitueix un menyspreu cap a la participació social.


Per tot això, CCOO ha traslladat als grups parlamentaris (PSPV, Compromís i Esquerra Unida) les seves propostes d'esmena a la norma. En elles, CCOO incideix en la necessitat de definir qüestions com les competències dels municipis, quant a clarificar les competències en seguretat ciutadana i serveis socials; ampliació dels elements prevists de participació ciutadana en els municipis; la participació per al diàleg social en l'àmbit de l'administració local; qüestions sobre l'empadronament i aclaraciones sobre personal (personal amb habilitación nacional, selecció de personal i cossos de policia local). Les propostes d'esmenes també aborden qüestions de gènere, com l'ús del llenguatge sexista fins a la necessitat d'establir sistemes de corresponsabilidad administrativa entre municipis per a fer enfront de situacions de violència de gènere sobre empleades dels ajuntaments.

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO considera que la norma no aborda la realitat de les administracions locals ni contempla el finançament adequat a les entitats locals que assumeixen competències pròpies de la Comunitat Autònoma. CCOO seguirà posant l'accent en l'exigència que avantprojecte torne al CES. La central sindical ja ha traslladat al Síndic de Greuges aquesta qüestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...